Lokale kunstenaars gezocht voor exposities deze zomer in zaal ‘de Abt’

Stichting Behoud de Antonius Abt op zoek naar exposanten tijdens de openstelling van het gebouw de komende zomer

In navolging van 2020 openen we met Stichting Behoud de Antonius Abt ook in 2021 in de maanden mei tot en met september iedere zaterdagmiddag onze deuren. Van 13:00-16:30 kan iedereen gratis een kijkje komen nemen in het bijzondere monumentale gebouw. Net als vorig jaar hopen we ook iedere zaterdagmiddag in het zaalgedeelte exposities te laten zien van lokale (amateur)kunstenaars. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens mailen naar stichtingbehoudantoniusabt@hotmail.com.

Ervaring 2020

Met de vrijwilligers van Stichting Behoud de Antonius Abt kijken we met veel plezier terug op de openstelling van 2020. Met inachtneming van alle coronamaatregelen was het nog steeds erg leuk om de bijzondere geschiedenis van het monumentale gebouw te kunnen delen met bezoekers. Ook het verhaal van de unieke afscheidingswand waardoor het gebouw voorlopig behouden is gebleven, blijft mooi om te kunnen delen met mensen.

Een echte toegevoegde waarde was het houden van verschillende exposities van lokale kunstenaars tijdens deze openstelling. De tentoonstellingen, van foto’s tot schilderijen en van keramieken werken tot tekeningen, kwamen goed tot hun recht in de open ruimte van zaal ‘de Abt’. Graag zouden we deze goede ervaring doorzetten en ook in 2021 prachtige werken van lokale (amateur)kunstenaars laten zien.

Interesse? Meld je aan

Ben jij een (amateur)kunstenaar uit de buurt en lijkt het je leuk jouw werk gratis te exposeren in onze zaal ‘de Abt’ tijdens een van de zaterdagmiddagen in de maanden mei t/m september 2021? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar stichtingbehoudantoniusabt@hotmail.com. Graag vernemen we in deze mail je naam, telefoonnummer en het soort kunst dat je wil exposeren.

Een van de kunstexposities in onze zaal ‘de Abt’ tijdens de openstelling van de Antonius Abt in 2020

Steun Stichting Behoud de Antonius Abt via de Vriendenloterij

Aan onze Vrienden en iedereen die ons een warm hart toedraagt,

Het zal u niet ontgaan zijn: veel instanties en stichtingen hebben het moeilijk de afgelopen maanden vanwege de coronacrisis. Ook wij konden de afgelopen tijd geen bijeenkomsten en evenementen organiseren om zo inkomsten te verzamelen voor het gebouw. We zijn dus altijd op zoek naar nieuwe en creatieve manieren om geld bijeen te brengen om de Antonius Abt te behouden voor Terheijden. En… we hebben een nieuwe manier gevonden die we graag onder de aandacht brengen bij onze Vrienden. Zo is het vanaf nu mogelijk de Stichting de steunen via de Vriendenloterij. Hoe u hieraan bij kunt dragen, leest u hieronder.

De Vriendenloterij biedt de mogelijkheid om minimaal 40% van de lotprijs van deelnemers ten goede te laten komen aan een project of goed doel, dat de deelnemers zelf mogen kiezen. Er zijn dus geen extra kosten voor de deelnemers, maar via de Vriendenloterij kan dit voor Stichting Behoud de Antonius Abt een enorme financiële impuls betekenen! Daarnaast maken de deelnemers natuurlijk wekelijks kans op mooie prijzen door mee te spelen met de Vriendenloterij. Er zijn twee routes om ons te steunen met deze actie:

(1) U speelt al mee met de Vriendenloterij

Vrienden van de Antonius Abt die al meespelen met de Vriendenloterij kunnen heel eenvoudig doorgeven dat ze hun bijdrage voortaan specifiek aan de Stichting willen schenken. Hiervoor is nodig dat u zelf contact opneemt met de Vriendenloterij

  1. Bel met de Vriendenloterij via 088 0201020
  2. Geef de vriendencode aan de telefoon door. De vriendencode voor Stichting Behoud de Antonius Abt is 11376
  3. Geregeld! Van uw inleg wordt nu 40% gestort op de rekening van Stichting Behoud de Antonius Abt voor het behoud van het gebouw.

(2) U speelt nog niet mee met de Vriendenloterij

Wanneer u nog niet meespeelt met de Vriendenloterij, maar dit graag wil gaan doen om ons te steunen en kans te maken op mooie prijzen, kunt u contact met Stichting Behoud de Antonius Abt opnemen. Geef hiervoor uw telefoonnummer door via een van de volgende twee opties:

  • Stuur een mail met uw telefoonnummer naar onze penningmeester via hansloes@gmail.com
  • Geef uw telefoonnummer door aan onze voorzitter via het nummer 06-51674215

Geef uw telefoonnummer aan ons door. Wij zullen u dan telefonisch verder helpen om alles in orde te maken met de Vriendenloterij.

Vragen

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze penningmeester via hansloes@gmail.com.

We hopen dat veel Vrienden zich aanmelden om ons op deze manier nog meer te steunen!

Bestuur Stichting Behoud de Antonius Abt

Steun Stichting Behoud de Antonius Abt dit najaar en behoud het gebouw voor Terheijden

Word ‘Vriend van de Antonius Abt’, stem op de Stichting bij de Rabo ClubSupport actie of doneer eenmalig

Afgelopen zomer was de Antonius Abt in de maanden juni-september op zaterdagmiddag gratis te bezoeken. Bezoekers hebben niet alleen kennis kunnen maken met (de geschiedenis van) het gebouw, iedere twee weken was er ook een nieuwe expositie van lokale kunstenaars te zien. De stichting kijkt tevreden terug op de openstelling maar kijkt ook naar de toekomst wanneer er hopelijk weer meer georganiseerd kan worden door én voor het dorp. Dit kan niet zonder hulp en giften. In oktober vindt de Rabo ClubSupport actie weer plaats. Stichting Behoud de Antonius Abt roept leden van de Rabobank dan ook op om op de stichting te stemmen tijdens deze actie.

Openstelling zomermaanden

Wat heeft Terheijden en omgeving veel te bieden aan lokale kunst! In de maanden juni tot en met september waren er tentoonstellingen in de Abt te zien van kunstenaars. Er was veel variatie. Van werken van keramiek, tot eigentijdse Venetiaanse maskers en van een foto-expositie tot schilderijen en pasteltekeningen. De werken kwamen prachtig tot hun recht in de ruime zaal en de Abt deed zo dienst als een heuse kunstgalerij.

Deze zomer werd zaal de Abt omgetoverd tot heuse kunstgalerij waar lokale kunstenaars werken exposeerden

Het najaar

De stichting verwacht dat zaal de Abt dit najaar minder te gebruiken is. De komende herfst- en wintermaanden zullen er anders uitzien dan normaal vanwege de coronamaatregelen. Voorzitter Petra Kimmel: “Het najaar is normaal de periode waarin we veel organiseren in ‘De Abt’. Zoals het jaarlijkse Jazz’inAbt of de kerstmarkt in december. Helaas kunnen deze evenementen nu niet doorgaan. We lopen zo veel inkomsten mis. Inkomsten die normaal altijd naar het behoud van het gebouw gaan. We hopen dan ook dat de leden van de Rabobank aan ons denken tijdens de Rabo ClubSupport en dat mensen die het gebouw een warm hart toedragen ons steunen”

Steun Stichting Behoud de Antonius Abt

Tijdens de actie Rabo ClubSupport kunnen leden van de Rabobank aangeven welke lokale vereniging of stichting zij via de bank financieel willen steunen. Ook Stichting Behoud de Antonius Abt mag deelnemen aan de actie vanwege de evenementen die ze voor en door het dorp organiseert en mogelijk maakt. De stichting hoopt dan ook op veel stemmen tijdens de Rabo ClubSupport. Leden kunnen vanaf 5 oktober hun stem uitbrengen.

Er zijn meer manieren om te helpen het gebouw voor de toekomst te behouden. Zo kan je met een jaarlijkse gift ‘Vriend van de Antonius Abt’ worden of eenmalig geld doneren. Alle informatie is te vinden op behouddeantoniusabt.nl/financien

Lokale kunstenaars exposeren deze zomer bij ons in zaal ‘de Abt’

Tijdens openstelling gebouw iedere twee weken een nieuwe expositie

In de maanden juni tot en met september openen wij van Stichting Behoud de Antonius Abt iedere zaterdagmiddag van 13:00-16:30 gratis de deuren van het gebouw. Naast de geschiedenis en de bijzondere ascheidingswand is er nu nog een reden om een bezoek te komen brengen: iedere twee weken zal een nieuwe lokale kunstenaar exposeren in zaalgedeelte ‘de Abt’. De tentoonstellingen variëren van foto’s tot schilderijen en van keramieken werken tot tekeningen. Genoeg reden om er op zaterdagmiddag eens op uit te trekken naar de Antonius Abt!

Lokale kunstenaars

De kunstenaars die hun werken tentoon komen stellen, komen allemaal uit Terheijden en omgeving. Er is genoeg reden om vaker op zaterdagmiddag langs te komen, want iedere twee weken is er een nieuwe expositie. Er zit veel variatie in de verschillende werken die tentoongesteld gaan worden door de kunstenaars deze zomer in de Abt.

Iedere twee weken exposeert er een nieuwe lokale kunstenaar in zaal ‘de Abt’

Zo werkt Yvonne van Oosterhout met onder andere olieverf om op impressionistische of realistische wijze mensen en dieren uit te beelden. Lianne Steevens laat zich inspireren door Picasso en houdt niet vast aan één stijl. Diny van Helmond gebruikt pastelkrijt om haar creativiteit kwijt te kunnen. Corry Rommens bewerkt dan weer steen, net als Antoinette van der Rijk die ook nog keramiek gebruikt in haar beelden. Walther van Gils zoekt de actualiteit op door verrassende maskers te maken uit mondkapjes. De openstelling wordt in september afgesloten met een foto-expositie van Joost van Buul over de binnenstad van Breda.

Het overzicht van de exposerende kunstenaars en de expositiedata is hier te vinden:

KunstenaarExpositiedata
Yvonne van Oosterhout27 juni, 4 juli 2020
Lianne Steevens11 en 18 juli 2020
Diny van Helmond25 juli, 1 augustus 2020
Corry Rommens8 en 15 augustus 2020
Walther van Gils22 en 29 augustus 2020
Antoinette van der Rijk5 en 12 september 2020
Joost van Buul19 en 26 september 2020
Het overzicht van de expositiedata in zaal De Abt

Coronamaatregelen

Tijdens de openstelling van de Antonius Abt wordt er uiteraard rekening gehouden met de coronamaatregelen. Er zijn maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd welkom in het gebouw. Ook is er een looprichting aangebracht zodat anderhalve meter afstand makkelijk te bewaren is. Het protocol met alle maatregelen is hier te vinden. Zo kan iedereen veilig het gebouw ontdekken deze zomer.

Antonius Abt open voor bezoekers in de zomermaanden

Zowel het kerkgedeelte als zaal ‘de Abt’ in de maanden juni t/m september gratis te bezoeken

In de maanden juni tot en met september stellen wij iedere zaterdagmiddag van 13:00-16:30 de Antonius Abt open voor bezoekers! De entree is gratis en je kan binnenkomen langs de grote voordeur aan de voorkant van de kerk.

Het kunstwerk ‘de wand’ is uiteraard een van de blikvangers in de Antonius Abt

Wij van Stichting Behoud de Antonius Abt hopen dat veel inwoners van de gemeente én dagjesmensen het gebouw een bezoekje komen brengen. Zo kan iedereen kennis maken met de historie en architectuur van het gebouw, de bijzondere voorwerpen bekijken en natuurlijk de unieke afscheidingswand bezichtigen.

Coronamaatregelen

Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen. Zo zijn er maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd welkom. Ook hebben we een looprichting aangebracht in het gebouw zodat anderhalve meter makkelijk te bewaren is. Daarnaast zijn er helaas voorlopig geen (groeps)leidingen mogelijk. In plaats hiervan hebben we een videorondleiding opgenomen die bezoekers kunnen zien voordat ze zelf het gebouw verder ontdekken. Het protocol dat we hanteren met alle maatregelen is hier te vinden.

Genoeg te ontdekken

Behalve de video-rondleiding zal er tijdens de openstelling ook een film over het ontstaan van de afscheidingswand te zien zijn. Daarnaast laten we ook een presentatie zien over de restauratie van de kerktoren in 2019. Iedere twee weken exposeert er een nieuwe lokale kunstenaar in het zaalgedeelte. De werken zullen tijdens de opstelling te bezichtigen zijn.

Kortom, ook voor inwoners en bezoekers die het gebouw al eens gezien hebben, is er nog genoeg te ontdekken tijdens de openstelling van de Antonius Abt deze zomer!

Terugblik op 2019: restauratie van de toren!

Zo aan het eind van het jaar blikken we bij Stichting Behoud de Antonius Abt graag terug op 2019. Dit jaar stond vooral in het teken van de restauratie van de kerktoren van de Antonius Abt. Deze hoognodige restauratie was niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van de ‘Vrienden van de Abt’, onze sponsoren, onze vrijwilligers en iedereen die naar onze evenementen voor het behoud van het gebouw zijn gekomen!

Hieronder volgt een verslag met foto’s van de restauratie. Zo is goed te zien hoeveel werk er het afgelopen jaar is verzet voor het behoud van het gebouw.

De toren vóór de restauratie

Lees verder “Terugblik op 2019: restauratie van de toren!”

Kerstmarkt op vrijdagavond 13 december in zaal De Abt

Lokale ondernemers en het Traais Smartlappenkoor van de partij bij kerstmarkt

Op vrijdagavond 13 december organiseert Stichting Behoud de Antonius Abt een kerstmarkt in zaal De Abt. Tijdens deze kerstmarkt kunnen cadeaus ingeslagen worden bij lokale ondernemers. Daarnaast is er gelegenheid om onder het genot van een glaasje glühwein of kop warme chocolademelk te genieten van een optreden van het Traais smartlappenkoor. De deuren zullen geopend zijn van 17:00-22:00 en de toegang is gratis. Redenen genoeg dus om te komen genieten van de kerstmarkt op 13 december in Terheijden

Kerstmarkt van én voor Terheijden

De kerstmarkt vindt plaats in zaal De Abt, Markstraat 2 Terheijden

Traaise winkels en ondernemers kunnen niet zonder de inwoners van Terheijden. Zeker in de huidige tijd van online kopen én met de huidige opengebroken weg in het centrum van het dorp, is het niet altijd makkelijker voor de winkeliers. Samen moeten we ons best doen om het dorp levendig te houden!

Daarom zijn we van Stichting Behoud de Antonius Abt blij dat we zoveel geweldige deelnemers bereid hebben gevonden om mee te doen met de kerstmarkt in de Abt. Zo zullen onder anderen de volgende ondernemers meewerken: DA Drogisterij Fijnaut, Bakkerij Jürgen en Carolien van Dongen, Kapsalon Debbie, Nieuwesteeg Tuinplanten, Engel Slaapcomfort, Droomwerelden Marij van Ham, Marja’s Zuivelijs, Jola Mode, Liever Thuis, Groei & Bloei, Jolly Shopping, JannetCreatief en Molen de Arend.

Glühwein en erwtensoep

Om helemaal in de juiste winterse sferen te komen, zal er tijdens de kerstmarkt glühwein en warme chocomelk geschonken worden. Aan het leggen van een stevige bodem is ook gedacht. Zo is er die avond heerlijke erwtensoep verkrijgbaar. Met een optreden van het Traais Smartlappenkoor zal de avond compleet zijn. Kom dus vooral een kijkje nemen bij de kerstmark 13 december en steun de lokale gemeenschap!

Zaal de Abt bevindt zich aan Markstraat 2, in kerkgebouw de Antonius Abt in Terheijden. De kerstmarkt opent om 17:00 en zal sluiten om 22:00. De kerstmarkt is te bezoeken via de hoofdingang van het kerkgebouw, door de grote deuren.

Hartverwarmende en geslaagde editie Jazzin’Abt in Terheijden

Op zondag 3 november vond alweer de vierde editie plaats van Jazzin’Abt in Terheijden. En wat was het een geslaagde editie! Een warmgestookte en goedgevulde Abt genoot ruim drie uur lang van jazzmuziek van lokale muzikanten. Zo trad er een speciaal samengesteld jazzcombo op en was de Small Town Big Band vanuit Breda gekomen om jazznummers te spelen in zaal ‘De Abt’. Rond half zes was het feest voorbij en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde editie waarbij bovendien weer een mooi bedrag ingezameld werd voor het behoud van de Antonius Abt!

Optredens van lokale jazzmuzikanten

Jazzin’Abt biedt al vier edities lang een podium aan jazztalent uit de regio. Zo werd er voor de vierde editie een speciaal jazzcombo samengesteld met Edison-winnaars Rob van Bavel en Marc van Rooij, aangevuld met andere lokale artiesten zoals saxofoonspeler Paul Taks, trompetspeler Wouter Poncin, drummer Joost Steevens en Jack Smits op altsax. Duidelijk genietend, speelde het combo vooral geïmproviseerde jazz waarbij het publiek nooit precies kon raden waar de muziek naartoe zou gaan.

De zang werd die middag verzorgd door Eveline van Wijk én door ‘special guest’ Victor Boden, die eerder in Spraakvermaak zijn talent al in Terheijden had gedemonstreerd. Ook dit keer kreeg hij de handen op elkaar met zijn warme stemgeluid en geweldige vertolking van onder andere Frank Sinatra liedjes. Dan was er nog de Small Town Big Band uit Breda die de hele zaal vulde met harmonieuze klanken van alle meegebrachte instrumenten. Al deze artiesten zorgden voor een vermakelijke middag vol met veelzijdige jazzmuziek.

Het speciaal samengestelde jazzcombo dat optrad tijden Jazzin’Abt 2019

Opbrengst voor behoud van de Antonius Abt

Ook niet onbelangrijk is het om te vermelden dat alle artiesten belangeloos meewerkten aan Jazzin’Abt. Ook loodgietersbedrijf Joossen leverde een belangrijke bijdrage aan de middag door warmtemiddelen te sponsoren. Daarnaast ging Stichting Behoud de Antonius Abt rond met de geldzak om donaties op te halen voor het voortbestaan van het gebouw. Ook de opbrengst van de consumpties van die middag gaat naar het behoud van de Antonius Abt. Zo was het in alle opzichten een geslaagde editie van Jazzin’Abt!

Een dankbare toren laat zich horen op zondagmorgen 10 november

De gerestaureerde kerktoren van de Antonius Abt in Terheijden wordt op een bijzondere manier weer in gebruik genomen

Op zondagmorgen 10 november wordt de kerktoren van de Antonius Abt na een restauratieperiode van 6 maanden weer in gebruik genomen. Het geldbedrag voor de restauratie werd onder anderen door Terheijdenaren zelf bij elkaar gebracht. Zo kan de kerktoren weer tientallen jaren vooruit. Een moment om bij stil te staan dus! Een dankbare toren nodigt dan ook iedereen uit om vanaf 11:45 op 10 november aanwezig te zijn op het plein bij de kerk. De gerestaureerde toren zal dan de inwoners van Terheijden ‘toespreken’. De vlag gaat uit, de nieuwe ledverlichting gaat aan en om 12.00 uur wordt het uurwerk weer officieel in werking gesteld.

Restauratie mogelijk dankzij inwoners, parochie, sponsors en ‘Vrienden van de Abt’

De restauratie van de kerktoren is tot stand gekomen dankzij de vele giften van de Terheijdenaren, de jaarlijkse bijdragen van de ‘Vrienden van De Abt’, een subsidie van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en bijdragen van diverse fondsen. Daarnaast heeft de Vijf Heiligen Parochie ook een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld voor de restauratie. Eind oktober is de restauratie afgerond.

Een gedeelte van het restauratiebedrag is opgebracht door Stichting Behoud de Antonius Abt. Veel mensen hebben de afgelopen jaren de activiteiten van de stichting bezocht. De opbrengst van deze activiteiten is volledig ten goede gekomen aan de restauratie. Ook de veiling, die begin dit jaar gehouden is en waaraan vele ondernemers én particulieren uit Terheijden een bijdrage hebben verleend, heeft geld opgebracht voor de restauratie.

De toren zal de inwoners van Terheijden op 10 november ‘toespreken’ als dank voor de restauratie

Tot slot hebben veel mensen een kerkbank gekocht en ook deze verkoop heeft het nodige opgeleverd. Zo heeft de stichting haar eigen vermogen van €100.000 kunnen overmaken als bijdrage voor de restauratiekosten!

 Toren roept inwoners Terheijden op te komen

De toren is blij met zijn nieuwe leien, zijn blinkende haan en de opgeknapte dakkapellen. Daarom wil hij iedereen die heeft bijgedragen hiervoor op bijzondere wijze bedanken.

Hij nodigt de Terheijdenaren uit om op zondagochtend 10 november om 11:45 naar het kerkplein te komen. Hij zal de inwoners zelf oproepen te komen, de vlag uitsteken, de verlichting aanzetten en het uurwerk en de klokken weer in gebruik nemen. Hierna gaan de grote toegangsdeuren van Zaal De Abt weer open en wordt iedereen uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie of thee, met een mede door Bakkerij Jurgen en Caroline Van Dongen gesponsorde Antoniuskoek, de fototentoonstelling van de restauratie te bezoeken.

Jazzin’Abt op 3 november: de muzikanten zijn er klaar voor!

Zondag 3 november is het zo ver. Dan vindt alweer de vierde editie van Jazzin’Abt plaatst, georganiseerd door Stichting Behoud de Antonius Abt. Tijdens Jazzin’Abt spelen lokale jazzartiesten met elkaar in zaal ‘De Abt’. De zaal gaat om 14:00 open en vanaf 14:30 begint het programma. De eindtijd is 17:30. De entree is gratis en de opbrengst van de consumpties is bestemd voor onderhoud aan het gebouw. Om alvast een voorproefje te geven, stellen we in het artikel hieronder aan enkele deelnemende artiesten alvast wat vragen over Jazzin’Abt. Wat maakt dit evenement nou zo bijzonder en waarom moeten mensen zeker komen luisteren zondag 3 november?

Tenorsaxspeler Paul Taks en pianist Rob van Bavel samen tijdens een eerdere editie van Jazzin’Abt

Lokale muzikanten schitteren tijdens Jazzin’Abt

Bijzonder aan Jazzin’Abt is dat de deelnemende muzikanten allemaal uit de omgeving van Terheijden komen. Sommige wonen nog steeds vlakbij, voor anderen is Jazzin’Abt een manier van thuiskomen. Dat bevestigt ook pianist Rob van Bavel, die oorspronkelijk uit Wagenberg komt:

“Het is altijd fantastisch om mee te mogen doen aan zo’n geweldig initiatief als Jazzin’Abt, met zulke leuke lokale musici. Daarnaast is het ook erg leuk om weer terug te zijn in de buurt waar ik ben opgegroeid.”

Jazzin’Abt biedt nadrukkelijk ook een podium aan jong jazztalent uit de regio. Tijdens het programma kunnen zij samen spelen met grote namen, zoals Edison-winnaars Rob van Bavel en Marc de Rooij. Tenorsaxspeler Paul Taks kan alvast niet wachten:

“Het meest kijk ik uit naar het opnieuw spelen met Rob van Bavel op piano. Zijn eindeloze creativiteit is echt te gek. Daarnaast mag ik ook spelen met de hele goede bassist Marc van Rooij. Met die twee samen weet je gewoon dat het een goede middag gaat worden!”

Bijzondere jazzoptredens

Precies vertellen hoe het programma van Jazzin’Abt er op 3 november uitziet, kunnen we niet. Daarvoor speelt improvisatie een te belangrijke rol in de muziek. Juist deze onvoorspelbaarheid en creativiteit maakt Jazzin’Abt tot zo’n leuke muzikale middag, zo beaamt ook trompetspeler Wouter Poncin:

“Ik kijk uit naar de samenwerking met de andere muzikanten. Spelen in een combo geeft heel veel vrijheid en interactie. Jazzmuziek heeft ook zoveel diversiteit in stijlen dat je die middag alle kanten op kan.”

Paul Taks is het hier ook roerend mee eens:

“Die lokale jazzmuzikanten verrassen je altijd in wat ze doen en welke kant ze op gaan. Je moet dus altijd goed luisteren en samen muziek maken. Dat is voor mij waar jazz om draait!”

Opbrengst middag voor restauratie monumentaal gebouw

De opbrengst van Jazzin’Abt zal ten goede komen aan de restauratie van het gebouw. Een aantal werkzaamheden hiervoor zijn inmiddels al vergevorderd, maar er mist nog een aanzienlijk bedrag om alles goed te kunnen afronden. Op 3 november kunt u dan ook twee vliegen in één klap slaan: het monumentale kerkgebouw ‘de Antonius Abt’ steunen én van een heerlijk jazzmatinee genieten in Terheijden. We hopen u dan ook te mogen verwelkomen 3 november!