Openstelling

Als stichting willen wij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de bijzondere geschiedenis en toekomst van de Antonius Abt in Terheijden. Hiervoor stellen wij met vrijwilligers het gebouw op een aantal momenten open:

Openstelling zomermaanden

Ieder zomerseizoen is de Antonius Abt in de maanden juni t/m september iedere zaterdagmiddag gratis te bezoeken. De openstelling is op zaterdagmiddag van 13:00-16:30.

Bezoekers kunnen genieten van de historie, de architectuur en de prachtige voorwerpen die in de Antonius Abt te vinden zijn. En dan is er natuurlijk nog de unieke afscheidingswand die het bekijken waard is. Een bezoek aan de Antonius Abt is niet alleen leuk voor dagjesmensen maar ook voor iedereen die er in eigen gemeente op uit wil!

Open Monumentendag

In het weekend van Open Monumentendag heeft de Antonius Abt niet alleen tijdens de regulier zaterdagmiddag in de zomermaanden openstelling, maar ook op de zondag. Op beide dagen is de openstelling van 13:00-16:30.

Tijdens Open Monumentendag bieden we tegen een vergoeding van €2,50 p.p. torenbeklimmen aan. Onder begeleiding van een gids beklimt u de eeuwenoude toren en krijgt u uitleg over de klokken, het uurwerk en nog veel meer.

In 2022 vindt Open Monumentendag plaats op 10 en 11 september

Open Kerkendag

Daarnaast is de Antonius Abt ook te bezoeken tijdens de Brabantse Open Kerkendag.

In 2022 zal dit op maandag 6 juni zijn (Tweede Pinksterdag).

Bezoek aan de Antonius Abt tijdens openstelling is altijd gratis