6 september 2022

Verkoop schilderijen voor lokale goede doelen tijdens kunstexposities in de Antonius Abt Terheijden op 10 en 11 september

Steun Stichting Behoud de Antonius Abt ook door te stemmen tijdens de stemweek van de Rabo ClubSupport van 5 t/m 27 september

De Antonius Abt in Terheijden is iedere zaterdagmiddag van 13:00-16:30 in de zomermaanden juni t/m september gratis te bezoeken. In het weekend van 10 en 11 september is dit oudste Rijksmonument van de gemeente Drimmelen óók tijdens de Traaierie op zondag 11 september geopend van 11:00-17:00. Tijdens deze weekendopenstelling is er een speciale activiteit: lokale kunstenaressen Yvonne van Oosterhout en Diny van Helmond verkopen enkele van hun schilderijen voor goede doelen uit Terheijden: Focus on Education en Stichting Behoud de Antonius Abt.

Warm hart voor het dorp

Lokale kunstenares Yvonne van Oosterhout exposeert sinds 2006 in binnen- en buitenland met haar schilderijen en beeldhouwwerken en heeft inmiddels een indrukwekkende collectie opgebouwd. Zelf zegt ze over haar werk:

“Ik werk altijd vanuit mijn gevoel om beeldende kunst tot stand te brengen en te realiseren. Ik voel me betrokken bij de Traaise samenleving en draag daar graag mijn steentje aan bij. Vandaar dat ik een gedeelte van mijn schilderijenverzameling ter beschikking stel aan goede doelen uit Terheijden en uit ben gekomen bij Focus on Education en Stichting Behoud de Antonius Abt.”

Focus on Education met bestuursvoorzitter Marijke den Ridder zet zich in voor het realiseren van onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden zodat ieder kind toegang heeft tot onderwijs. Stichting Behoud de Antonius Abt zet zich in om het monumentale kerkgebouw de Antonius Abt te behouden voor Terheijden.

Ook voor Diny van Helmond waren het de lokale goede doelen die haar over de streep trokken:

“Ik maak schilderijen van olieverf en pastelkrijt. De inzamelingsactie is een mooie gelegenheid om met een bezoekje aan het kerkgebouw kunst onder de mensen te brengen en op deze manier goede doelen te steunen.”

Een van de schilderijen die ter koop wordt aangeboden voor de goede doelen

Traaierie zondag 11 september

Op zondag 11 september vindt de jaarlijkse Traaierie weer plaats. Naast de reguliere zomeropenstelling op de zaterdagmiddag van 13:00-16:30 is de Antonius Abt ook die zondagmiddag gratis te bezoeken van 11:00-17:00. Je kan dan kennismaken met de historie van het gebouw en ook de tentoonstelling van Yvonne van Oosterhout en Nelleke Nauta is dan nog te bezoeken. De verkoop van enkele schilderijen van Yvonne van Oosterhout en Diny van Helmond vindt ook op de zondag plaats.

RaboClub Support: stem op Stichting Behoud de Antonius Abt

Natuurlijk zijn er naast het kopen van een schilderij op 10 en 11 september meer manieren om Stichting Behoud de Antonius Abt te steunen. Zo is het mogelijk om tijdens de RaboClub Support van 5 t/m 27 september te stemmen op Stichting Behoud de Antonius Abt. De opbrengst van de Rabo ClubSupport wil de stichting gebruiken voor het realiseren van ‘een historische lijn’ buiten het gebouw. Zo kan de bijzondere geschiedenis van het Rijksmonument met iedereen gedeeld kan worden.