19 mei 2021

Stichting Behoud de Antonius Abt Terheijden (bijna) klaar voor seizoen 2021

Nieuwe Vriendenactie en openstelling van het gebouw zodra het toegestaan is

Onze vrijwilligers van Stichting Behoud de Antonius Abt in Terheijden zijn (bijna) helemaal klaar voor het seizoen 2021. Zodra het toegestaan is onder de huidige coronamaatregelen zal de stichting het gebouw iedere zaterdagmiddag van 13:00-16:30 openstellen voor bezoekers. Hopelijk kan dit vanaf zaterdag 12 juni. Bezoekers kunnen dan genieten van de historie, de architectuur en de prachtige voorwerpen van het gebouw. Daarnaast gaat er een speciale vriendenwerfactie van start: wanneer je ‘Vriend’ van de Antonius Abt wordt en het gebouw steunt met een jaarlijkse bijdrage, krijg je gratis twee kleine Antoniuskoeken bij Bakkerij van Dongen in Terheijden!

Word ‘Vriend’ van de Antonius Abt en ontvang gratis twee Antoniuskoeken als bedankje

Vriendenactie: word Vriend en krijg twee AntoniuskoekenOm de Antonius Abt voor Terheijden en haar omgeving te behouden, werven wij zogenoemde ‘Vrienden van de Antonius Abt’. Deze Vrienden steunen het gebouw met een jaarlijkse bijdrage waardoor kan worden voorzien in het onderhoud van het gebouw. Deze week ontvangen Terheijdenaren een folder in hun brievenbus waarmee ze zich kunnen aanmelden als nieuwe ‘Vriend’. Tegen inlevering van deze folder bij Bakkerij Jürgen en Carolien van Dongen in Terheijden, krijg je twee kleine Antoniuskoeken als bedankje. Niet alleen goed voor Terheijden dus, maar ook nog erg lekker!

Geen folder ontvangen of niet woonachtig in Terheijden, maar wel Vriend worden? Dat kan uiteraard. Losse folders zijn te vinden bij Bakkerij van Dongen en in zaal De Abt tijdens de openstelling van het gebouw. De actie loop van 22 mei t/m 12 juni 2021.

Openstelling gebouw: kunstexposities, geschiedenis en een bijzondere wand

In navolging van 2020 opent Stichting Behoud de Antonius Abt ook in 2021 zodra het is toegestaan iedere zaterdagmiddag de deuren van de Antonius Abt in Terheijden. Van 13:00-16:30 kan dan iedereen gratis een kijkje komen nemen in het bijzondere monumentale gebouw. Kom kennis maken met de geschiedenis van de Antonius Abt en aanschouw ook het grootschalige kunstwerk, dat tevens fungeert als afscheidingswand.

Net als vorig jaar zullen er tijdens de openstelling lokale kunstenaars exposeren in het zaal gedeelte ‘de Abt’. In deze open ruimte komen de kunstwerken, van foto’s tot schilderijen en van beelden tot keramieken werken, goed tot hun recht.

We zijn voor de openstelling afhankelijk van de versoepeling van de coronamaatregelen. We hopen dat we op zaterdag 12 juni voor het eerst open mogen. We zijn dan tot en met september iedere zaterdagmiddag te bezoeken zijn. Uiteraard wordt er tijdens de openstelling rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.