4 oktober 2021

Stichting Behoud de Antonius Abt kijkt terug op geslaagde openstelling zomerseizoen

Steun ons tijdens de Rabo ClubSupport 2021 om de Antonius Abt ook in de toekomst open te houden

Zaterdag 25 september vond alweer de laatste openstelling van de Antonius Abt van dit zomerseizoen plaats. Maandenlang openden we met onze vrijwilligers in Terheijden de deuren van het monumentale kerkgebouw. Niet alleen konden bezoekers kennis maken met de geschiedenis van de Antonius Abt en de bijzondere afscheidingswand komen bewonderen, iedere zaterdagmiddag waren er wisselende exposities van lokale kunstenaars te zien. Om het gebouw te behouden voor het dorp en evenementen zoals de openstelling mogelijk te maken, vragen we om steun. Zo kunnen leden van de Rabobank van 4 t/m 25 oktober op Stichting Behoud de Antonius Abt stemmen tijdens de ClubSupport-actie!

Openstelling zomermaanden

Veel bezoekers, zowel van binnen als buiten de gemeentegrenzen, hebben deze zomer kennis gemaakt met de Antonius Abt. Vooral de lokale kunstexposities vielen in de smaak. En wat heeft Terheijden en omgeving veel te bieden aan lokale kunst! De werken kwamen prachtig tot hun recht in de ruime zaal en de Abt deed zo dienst als een heuse kunstgalerij. Daarnaast kon ook afscheidingswand, waardoor het kerkgebouw in 2018 in tweeën is gedeeld, op veel waardering rekeningen. Zeker toeristen van buiten de gemeente waren onder de indruk van deze creatieve oplossing om zowel een kleine kerk te behouden als een multifunctionele ruimte ‘de Abt’ te creëren.

Vrijwilligersmiddag

Om alle vrijwilligers die werken aan het behoud en onderhoud van het gebouw te bedanken voor hun inzet tijdens dit moeilijke jaar, organiseerden we op 26 september een vrijwilligersborrel. Tijdens deze middag werd gesproken over toekomstige plannen voor het gebouw. Al met al een geslaagde afsluiting van een drukbezocht zomerseizoen!

De opzet van de vrijwilligersmiddag 2021

Stem op Stichting Behoud de Antonius Abt tijdens de Rabo ClubSupport 2021

Om het gebouw te behouden voor het dorp vagen we om steun. Tijdens de Rabo ClubSupport bijvoorbeeld, kunnen leden van de Rabobank stemmen op lokale verenigingen of stichtingen die zij financieel willen steunen. Ook wij nemen als stichting deel aan deze actie. We hopen dan ook op veel stemmen tijdens de Rabo ClubSupport. Leden kunnen van 4 tot en met 25 oktober hun stem uitbrengen.