30 september 2020

Steun Stichting Behoud de Antonius Abt dit najaar en behoud het gebouw voor Terheijden

Word ‘Vriend van de Antonius Abt’, stem op de Stichting bij de Rabo ClubSupport actie of doneer eenmalig

Afgelopen zomer was de Antonius Abt in de maanden juni-september op zaterdagmiddag gratis te bezoeken. Bezoekers hebben niet alleen kennis kunnen maken met (de geschiedenis van) het gebouw, iedere twee weken was er ook een nieuwe expositie van lokale kunstenaars te zien. De stichting kijkt tevreden terug op de openstelling maar kijkt ook naar de toekomst wanneer er hopelijk weer meer georganiseerd kan worden door én voor het dorp. Dit kan niet zonder hulp en giften. In oktober vindt de Rabo ClubSupport actie weer plaats. Stichting Behoud de Antonius Abt roept leden van de Rabobank dan ook op om op de stichting te stemmen tijdens deze actie.

Openstelling zomermaanden

Wat heeft Terheijden en omgeving veel te bieden aan lokale kunst! In de maanden juni tot en met september waren er tentoonstellingen in de Abt te zien van kunstenaars. Er was veel variatie. Van werken van keramiek, tot eigentijdse Venetiaanse maskers en van een foto-expositie tot schilderijen en pasteltekeningen. De werken kwamen prachtig tot hun recht in de ruime zaal en de Abt deed zo dienst als een heuse kunstgalerij.

Het najaar

De stichting verwacht dat zaal de Abt dit najaar minder te gebruiken is. De komende herfst- en wintermaanden zullen er anders uitzien dan normaal vanwege de coronamaatregelen. Voorzitter Petra Kimmel: “Het najaar is normaal de periode waarin we veel organiseren in ‘De Abt’. Zoals het jaarlijkse Jazz’inAbt of de kerstmarkt in december. Helaas kunnen deze evenementen nu niet doorgaan. We lopen zo veel inkomsten mis. Inkomsten die normaal altijd naar het behoud van het gebouw gaan. We hopen dan ook dat de leden van de Rabobank aan ons denken tijdens de Rabo ClubSupport en dat mensen die het gebouw een warm hart toedragen ons steunen”

Steun Stichting Behoud de Antonius Abt

Tijdens de actie Rabo ClubSupport kunnen leden van de Rabobank aangeven welke lokale vereniging of stichting zij via de bank financieel willen steunen. Ook Stichting Behoud de Antonius Abt mag deelnemen aan de actie vanwege de evenementen die ze voor en door het dorp organiseert en mogelijk maakt. De stichting hoopt dan ook op veel stemmen tijdens de Rabo ClubSupport. Leden kunnen vanaf 5 oktober hun stem uitbrengen.

Er zijn meer manieren om te helpen het gebouw voor de toekomst te behouden. Zo kan je met een jaarlijkse gift ‘Vriend van de Antonius Abt’ worden of eenmalig geld doneren. Alle informatie is te vinden op de pagina financiën.