30 mei 2022

Openstelling Antonius Abt zomerseizoen 2022

Met veel plezier en enthousiasme stellen wij ook deze zomer weer de Antonius Abt in Terheijden open voor bezoekers. Na succesvolle edities in 2020 en 2021 zijn ook dit jaar in de maanden juni tot en met september zowel het kerkgedeelte als zaal ‘De Abt’ gratis te bezoeken op zaterdagmiddag van 13:00-16:30.

We hopen dat veel inwoners van de gemeente én dagjesmensen het gebouw een bezoekje komen brengen. Zo kan iedereen kennis maken met de historie en architectuur van het gebouw, de bijzondere voorwerpen bekijken en natuurlijk de unieke afscheidingswand bezichtigen.

Video-rondleiding & torenbeklimmen

Nieuw dit jaar is de speciale video-rondleiding die bezoekers zelf kunnen volgen. Door heel het gebouw hangen tijdens de openstelling bordjes met QR-codes. Deze zijn te scannen met de mobiele telefoon. Er opent dan een filmpje met meer informatie over het voorwerp waar het bordje bijhangt, of over de geschiedenis van de Antonius Abt. Als oudste Rijksmonument van de gemeente Drimmelen is er meer dan genoeg te vertellen.

Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand organiseert de stichting ook nog torenbeklimmen tijdens de openstelling. Onder begeleiding is de kerktoren van de Antonius Abt tot het uurwerk te bezichtigen. Dit biedt een uniek kijkje in het historische gebouw.

Exposities lokale kunstenaars: borden van ToonArt

Net als in voorafgaande jaren zijn er ook dit jaar weer iedere zaterdagmiddag wisselende kunstexposities van lokale kunstenaars te zien. De werken komen goed tot hun recht in de ruimte van zaal ‘De Abt’. Daarnaast hebben we de expositieborden van ToonArt mogen overnemen, waarvoor we hen hartelijk bedanken. Hierdoor zijn de werken nog beter tentoon te stellen. De exposanten per datum, inclusief het soort kunst, is in onderstaand schema te zien:

Genoeg te zien

Behalve de speciale video-rondleiding, het torenbeklimmen en de kunstexposities is er tijdens de openstelling ook een film over het ontstaan van de afscheidingswand te zien. Daarnaast is er een presentatie over de restauratie van de kerktoren en zijn er vitrines met bijzondere voorwerpen uit de geschiedenis van het gebouw.

Kortom, ook voor hen die die het gebouw al kennen, is er nog genoeg te ontdekken tijdens de openstelling van de Antonius Abt deze zomer!