22 september 2022

Lokale jazzmuzikanten van hoog niveau schitteren weer samen op het podium in zaal ‘De Abt’

Vijfde editie Jazzin’Abt op zondagmiddag 2 oktober 2022 in Terheijden

Op zondagmiddag 2 oktober organiseren wij van Stichting Behoud de Antonius Abt alweer de vijfde editie van Jazzin’Abt. Tijdens Jazzin’Abt staat (jong) jazztalent uit eigen regio centraal. De zaal is geopend vanaf 14:00 en het matineeconcert begint om 14:30. Om 17:30 is het optreden ten einde. De toegang is gratis, de opbrengst van de consumpties tijdens het concert is bestemd voor de renovatie van het monumentale gebouw de Antonius Abt. Bezoekers kunnen zo twee vliegen in één klap staan: genieten van een gratis jazzconcert in een bijzondere setting én het behoud van de Antonius Abt steunen. 

Bijzonder jazzensemble

Speciaal voor Jazzin’Abt komen allerlei jazzmuzikanten uit de regio samen om voor de gelegenheid als ensemble een matineeconcert te spelen. Voor deze editie bestaat het ensemble uit Rob van Bavel (piano), Tijn Trommelen (gitaar), Wouter Poncin (trompet), Paul Taks (tenorsax), Ferdinand Schmutzer (contrabas), Victor Boden (vocals), Jeroen Hoogveldt (drums) en Eveline van Wijk (vocals).

Een eerdere editie van Jazzin’Abt in zaal ‘De Abt’ in Terheijden

We zijn is blij en tevreden dat we weer zo’n mooi affiche samengesteld te kunnen hebben met lokaal en jong jazztalent. Zo treedt gitarist Tijn Trommelen op in jazzclubs in binnen- en buitenland en is Ferdinand Schmutzer ook onderdeel van de Nieuwe Veste Bigband uit Breda. Voorzitter van de Stichting Behoud de Antonius Abt, Petra Kimmel vertelt:

“Jazzin’Abt is een van onze favoriete activiteiten om te organiseren als stichting. Na twee edities die niet door konden gaan vanwege corona, hebben we er nu extra veel zin in. Het is gaaf om te zien dat zoveel lokaal jazztalent bereid is mee te werken en een prachtig matinee te verzorgen in onze zaal ‘de Abt’. Op deze manier hebben wij een prachtig concert in onze zaal en kunnen we dankzij de consumpties geld in zamelen voor het behoud van het gebouw voor Terheijden.”