10 oktober 2018

Jazzin’Abt 2018 swingt op 4 november in de pas geopende ‘Abt’ in Terheijden

Matineeprogramma met jazzartiesten vindt plaats vanaf 15:00

Op zondag 4 november 2018 organiseert Stichting Behoud de Antonius Abt wederom ‘Jazzin’Abt’. De aankomende editie wordt extra speciaal, omdat deze plaats zal vinden in de pas geopende, multifunctionele ruimte ‘De Abt’. In deze bijzondere setting zullen verschillende jazzartiesten, waaronder de internationaal beroemde jazzpianist Rob van Bavel, optredens verzorgen. De zaal opent om 15:00 waarna het matineeprogramma om 15:30 van start zal gaan. De entree is gratis. Opbrengsten van de consumpties komen ten goede aan de restauratie van de toren van de Heilige Antonius Abtkerk.

Matinee

Na een succesvolle start in 2015 is het alweer tijd voor de derde editie van Jazzin’Abt. Centraal staat het lokaal jazztalent dat onze gemeente te bieden heeft. Zo zullen twee jonge saxofonisten uit Terheijden, Susan Steevens en Paul Taks, begeleid worden door jazzpianist Rob van Bavel die zijn roots in Wagenberg heeft liggen. Ook zangeres Eveline uit Terheijden is weer van de partij.

De optredens vinden voor de eerste keer plaats in ‘De Abt’. Deze ruimte, gemarkeerd door een unieke afscheidingswand die ook dienst doet als kunstwerk, zal voor het sfeervolle decor zorgen tijdens het matineeprogramma. Deze middag biedt dan ook een unieke kans om talentvolle muzikanten in een bijzondere ambiance te bewonderen.

Opbrengsten voor restauratie toren Antonius Abtkerk

Natuurlijk kan er tijdens deze middag van een drankje genoten worden. Alle opbrengsten hiervan zijn bestemd voor de aankomende restauratie van de toren van de Heilige Antonius Abtkerk. Zo wil Stichting Behoud de Antonius Abt ervoor zorgen dat er nog lang genoten kan worden van optredens en andere activiteiten in dit kenmerkende gebouw in het centrum van Terheijden.