13 januari 2022

‘Oliebollen van de Abt’ met Oudjaar een succes

Mooi bedrag opgehaald door oliebollenverkoop voor het behoud van de Antonius Abt

Afgelopen 31 december verkochten we met de vrijwilligers van Stichting Behoud de Antonius Abt oliebollen om geld in te zamelen voor het behoud van het gebouw. Het was de eerste editie van de verkoop bij de Antonius Abtkerk nadat het stokje over was gedragen door Stichting Molen de Arend. Het was mooi te zien dat zoveel mensen hun oliebollen bij de Abt kwamen kopen waardoor we een mooi bedrag hebben opgehaald voor het behoud van het gebouw. Als het aan ons ligt, houden we deze nieuwe maar toch oude traditie in het dorp erin!

Eerste oliebollen verkocht door oud-bakker Kees Rompa

Na twintig jaar kwam er een eind aan de verkoop van oliebollen met Oudjaar bij Molen de Arend. Gelukkig wilde oud-bakker Kees Rompa, die als vrijwilliger jarenlang de oliebollen bij de molen bakte, nog één keer voordoen hoe de verkoop in zijn werk ging. Hij verkocht om 09:00 de eerste oliebollen in de kraam aan de Markstraat. Hierna was het aan ons om de oliebollen, met en zonder krenten, te verkopen.

Oud-bakker Kees Rompa verkoopt de eerste ‘oliebollen van de Abt’ afgelopen Oudejaarsdag

De oliebollenverkoop werd in samenwerking met bakkerij Jürgen en Carolien van Dongen georganiseerd. Dankzij de vele vrijwilligers die hebben geholpen, liep de verkoop als een trein. Bestellingen opnemen, de oliebollen in de zakken doen (de poedersuiker niet vergeten) en het afrekenen ging erg vlot. En als de bodem van de kratten in zicht kwam, werden er snel weer nieuwe verse oliebollen geleverd van de bakkerij aan de overkant.

Volgend jaar

Voorzitter van Stichting Behoud de Antonius Abt, Petra Kimmel, kijk terug op een geslaagde en vooral gezellige 31 december:

“Het afgelopen jaar konden we weer maar weinig organiseren in zaal ‘de Abt’ om geld in te zamelen voor het behoud van het gebouw. We zijn dan ook erg blij dat we op de valreep voor het nieuwe jaar tóch nog een evenement op poten konden zetten. Het was super om met alle vrijwilligers deze oliebollenverkoop neer te kunnen zetten en hopelijk weer veel mensen in en uit Terheijden kunnen laten zien wat we als stichting doen. Wat ons betreft hebben we volgend jaar weer ‘oliebollen van de Abt!'”