30 maart 2022

Lokale kunstenaars gezocht voor exposities deze zomer in zaal ‘de Abt’ in Terheijden

We zijn op zoek naar exposanten tijdens de openstelling van het gebouw in de zomermaanden

Na twee succesvolle edities openen we ook in 2022 in de maanden juni tot en met september iedere zaterdagmiddag de deuren van de Antonius Abt in Terheijden. Van 13:00-16:30 kan iedereen gratis een kijkje komen nemen in dit bijzondere monumentale gebouw. Net als tijdens de voorgaande twee jaren laten we als stichting graag iedere zaterdagmiddag in het zaalgedeelte exposities zien van lokale (amateur)kunstenaars. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens mailen naar stichtingbehoudantoniusabt@hotmail.com.

Ervaringen 2021 en 2022

We kijken met de vrijwilligers van Stichting Behoud de Antonius Abt kijken met veel plezier terug op de openstellingen van 2020 en 2021. Ook met inachtneming van alle coronamaatregelen was het nog steeds erg leuk om de bijzondere geschiedenis van het monumentale gebouw te kunnen delen met bezoekers. Ook het verhaal van de unieke afscheidingswand waardoor het gebouw voorlopig behouden is gebleven, blijft mooi om te kunnen delen met mensen.

Een echte toegevoegde waarde was het houden van verschillende exposities van lokale kunstenaars tijdens de openstelling. De tentoonstellingen, van foto’s tot schilderijen en van keramieken werken tot tekeningen, komen goed tot hun recht in de open ruimte van zaal ‘de Abt’. Graag zouden we deze goede ervaringen doorzetten en ook in 2022 prachtige werken van lokale (amateur)kunstenaars laten zien.

Een van de kunstexposities in zaal ‘de Abt’ tijdens de openstelling van de Antonius Abt in 2021

Nieuwe expositieborden dankzij Stichting ToonArt

Voor het laten zien van deze werken heeft de stichting onlangs expositieborden aangeschaft met het bedrag dat is opgehaald met de Rabo ClubSupport. De expositieborden komen van Stichting ToonArt, die helaas opgehouden is te bestaan. We willen ToonArt hartelijk bedanken ToonArt bvoor kunnen overnemen van de borden en we zijn blij dat het bedrag van de Rabo ClubSupport hieraan besteed kon worden.

De borden worden op zaterdagmiddag 4 juni voor het eerst in gebruik genomen wanneer de eerste openstelling van het seizoen is. Dit wordt gevolgd door een speciale openstelling tijdens Open Kerkendag op 6 juni, Tweede Pinksterdag. Hierna zullen wisselende exposities iedere zaterdagmiddag te zien zijn tot en met de maand september in de Antonius Abt.

Interesse? Meld je aan

Ben jij een (amateur)kunstenaar uit de buurt en lijkt het je leuk jouw werk gratis te exposeren in zaal ‘de Abt’ tijdens een van de zaterdagmiddagen in de maanden juni t/m september 2022? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar stichtingbehoudantoniusabt@hotmail.com. Vermeld in deze e-mail je naam, telefoonnummer, je voorkeuszaterdag en het soort kunst dat je wil exposeren. Maak je interesse kenbaar vóór 1 mei, dan neemt Stichting Behoud de Antonius Abt contact met je op.